Aromatické chmele

Domů » Komodity » Chmel » Aromatické chmele

Aromatický chmel je nejrozšířenější pro výrobu piva, jak v České republice, tak ve světě, který se vyznačuje lahodným aroma v pivu.


 

Žatecký poloraný červeňák

Alfa kyselina: 2,5 – 4,5 %
Beta kyselina: 4,0 – 6,0 %
Kohumulon: 23 – 26 %

Popis: Světově proslulý standard v kvalitě chmelu, který zaručuje vynikající chuť a vůni piva. Tato odrůda se vyznačuje vyrovnaným poměrem alfa a beta hořkých látek.
Tip: Tato odrůda je vhodná při vaření piva pro druhé a třetí chmelení, popřípadě studené chmelení.


 

Sládek

Alfa kyselina: 4,5 – 8,0 %
Beta kyselina: 4,0 – 7,0 %
Kohumulon: 23 – 30 %

Popis: Tato odrůda byla vyšlechtěna z odrůdy Northern Brewer a Žatecký poloraný červeňák. Tento název získala odrůda pro znamenitý vliv na vyváženou hořkost a příjemné chmelové aroma v pivu.
Tip: Při kombinaci s odrůdou žatecký poloraný červeňák je vhodný k výrobě kvalitních ležáckých piv.


 

Kazbek

Alfa kyselina: 5,0 – 7,0 %
Beta kyselina: 4,0 – 6,0 %
Kohumulon: 35 – 40 %

Popis: Aromatická odrůda z České republiky, která byla vyšlechtěna z hybridního potomstva s divokým ruským chmelem.
Tip: Tato odrůda je vhodná pro ležáky, třetí a suché chmelení.


 

Hersbrucker

Alfa kyselina: 2,5 – 4,0 %
Beta kyselina: 3,0 – 6,0 %
Kohumulon: 19 – 25 %

Popis: Tradiční aromatická odrůda, která byla vyšlechtěna v Německu. Tato odrůda je charakteristická svým příjemným chmelovým aroma.
Tip: Tato odrůda je vhodná k třetímu chmelení.


 

Lublin

Alfa kyselina: 3,0 – 4,5 %
Beta kyselina: 3,0 – 4,0 %
Kohumulon: 25 – 28 %

Popis: Tradiční polská odrůda, která byla vyšlechtěna z odrůdy Žatecký poloraný červeňák a vyznačuje se také jemným chmelovým aroma.
Tip: Tato odrůda je vhodná při vaření piva pro druhé a třetí chmelení, popřípadě studené chmelení.